SUKA BLOG INI?

Selasa, 5 Januari 2010

HERALD-THE CATHOLIC WEEKLY DIBENARKAN MENGGUNAKAN KALIMAH ALLAH DALAM PENERBITANNYA?
MENGAPAKAH MAHKAMAH TINGGI MENGAMBIL KEPUTUSAN SEDEMIKIAN?ALASAN YANG DIBERIKAN OLEH PENERBIT HERALD-THE CATHOLIC WEEKLY IALAH KALIMAH ALLAH TIDAK AKAN MENGANCAM KESELAMATAN NEGARA DAN HURU-HARA.MEREKA JUGA TELAH MENGEMUKAKAN HUJAH BAHAWA PERLEMBAGAAN MALAYSIA TELAH MEMBENARKAN RAKYATNYA BEBAS MENGAMALKAN AGAMA MASING-MASING.OLEH ITU KITA TELAH KALAH DENGAN GAGAL MEMBERIKAN HUJAHAN YANG TEPAT.
ADAKAH MEREKA SANGKA UMAT ISLAM AKAN MENDIAMKAN DIRI?MEMEKAKKAN TELINGA?MEMBUTAKAN MATA?MEREKA SALAH.
WALAUPUN ISU INI MASIH DIPERINGKAT PERMULAAN,MASIH TIDAK DIKETAHUI LAGI RAKYAT ISLAM MALAYSIA,NAMUN PELBAGAI NGO ISLAM TELAH BANGKIT UNTUK MEMPERTAHANKAN ISLAM.PERDANA MENTERI JUGA TURUT INGIN MENGADAP DYMM SPB TUANKU MIZAN MENGENAI KEPUTUSAN INI.SELAIN ITU,KEMENTERIAN DALAM NEGERI TURUT MENGEMUKAN RAYUAN BAGI MEMBATALKAN KEPUTUSAN MAHKAMAH TINGGI.JAKIM JUGA TURUT MENEMUI KETUA PADERI KRISTIAN AGAR MEMIKIRKAN KEMBALI MENGENAI PENGGUNAAN KALIMAH ALLAH DIGEREJA.
JADI APA TINDAKAN KITA?

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Assalammualaikum.
Sesiapa sahaja dibenarkan untuk mengambil bahan ini tanpa meminta izin. Tinggalkan link blog anda untuk saya menziarahi blog anda.Semoga bermanfaat, sahabat.

Segala isi kandungan didalam blog ini boleh dikongsi oleh sesiapa sahaja-SYED MOHAMAD FIRDAUS