SUKA BLOG INI?

Selasa, 5 Januari 2010

PENGGUNAAN KALIMAH ALLAH DALAM HERALD-THE CATHOLIC WEEKLY

KALIMAH ALLAHN DIGUNAKAN DALM HERALD THE CATHOLIC?BUKANKAH IA MENIMBULKAN SENSITIVITI UMAT ISLAM?MENGAPA MEREKA TIDAK MEMPERDULIKAN ISU YANG SENSITIVITI UMAT ISLAM?ALASAN MEREKA IALAH KALIMAH ALLAH YANG MEREKA GUNAKAN TIDAK AKAN MENIMBULKAN HURU-HARA?TETAPI BENARKAH TIDAK AKAN TERJADI HURU-HARA?
DR HARUN DIN TELAH BERKATA SESIAPA YANG MENYOKONG KEPUTUSAN MAHKAMAH TINGGI ADALAH KAFIR.ALASAN BELIAU IALAH ALLAH DALAM ISLAM IALAH TUHAN YANG MAHA ESA.TIDAK ADA SEKUTU BAGINYA.TETAPI BAGI KRITIAN,ALLAH MEMPUNYAI ANAK.JADI APA YANG DIPERKATAKAN OLEH DR HARUN DIN ADALAH BENAR.
MAHKAMAH TINGGI TELAH PUN MEMBENARKAN HERALD_THE CATHOLIC WEEKLY MENGGUNAKAKAN KALIMAH ALLAH.MUJURLAH PEMIMPIN KITA MENGAMBIL TINDAKAN DRASTIK.DATO'SERI MOHAMAD NAJIB,PERDANA MENTERI MALAYSIA INGIN MENGEMUKAKAN KEPUTUSAN MAHKAMAH TINGGI KEPADA DYMM YDPA TUANKU MIZAN.SELAIN ITU JUGA,MUFTI SELANGOR TURUT DIKEHENDAKI MENGADAP SULTAN SELANGOR MENGENAI KEPUTUSAN MAHKAMAH TINGGI.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Assalammualaikum.
Sesiapa sahaja dibenarkan untuk mengambil bahan ini tanpa meminta izin. Tinggalkan link blog anda untuk saya menziarahi blog anda.Semoga bermanfaat, sahabat.

Segala isi kandungan didalam blog ini boleh dikongsi oleh sesiapa sahaja-SYED MOHAMAD FIRDAUS